Jan Vale

Chauffeur:

Jan Vale

Geboren:

Debuut:

Mercedes Trekker met TK unit - 55-BHK-5

Merk:

Type:

Actros 9 6x2/2

Bouwjaar:

Kenteken:

55-BHK-5

Aantal PK:

No items found.

Ook in Duitsland flitsen we voorbij. Jan Vale (48) is met zijn nieuwe Mercedes Actros op weg naar Lunen voor een lading anhydriet. De chauffeur die sinds 1998 bij Spaansen Grondstoffen en Logistiek in dienst is begon op de 10x8 en kwam al snel op de kiptrailer. Daarna stapt hij over op de stenentrailer. Voor de handel is hij soms dagen achtereen van huis. “De bulktransport dat is wat voor jou”, zegt Arie Spaansen. En dat is wat Jan de laatste vijftien jaar het overgrote deel doet. Hij is een van de drie Spaansen-chauffeurs die met bulkoplegger bijna dagelijks de grens oversteekt voor een lading anhydriet.

Jan vindt het liedje A sky full of stars van Coldplay lekker klinken; toch ligt de keuze voor de songtekst met name in de titel. Er schuilen twee betekenissen in. Enerzijds de ‘star’ die onlosmakelijk symbool staat voor het merk Mercedes en anderzijds de ‘stars in herinnering’ en is daarmee van emotionele waarde.

De nieuwe Mercedes van Jan rijdt super. Hij schakelt prettig en is merkbaar nieuwer. Als het om leefcomfort gaat dan ligt de voorkeur toch bij zijn vorige vrachtwagen met een bredere cabine. Begrijpelijk als je van maandag tot en met vrijdag in je trekker ‘woont’.

instagram posts #Spaansen