Spaansen Icon
TelefoonHamburger icon red

Aan de Nieuwe Industriehaven van Harlingen wordt de fabriek van Spaansen Bouwsystemen B.V. met 4.000m² uitgebreid. Spaansen speelt met deze uitbreiding in op de groeiende behoefte in de markt van prefab casco’s voor de woningbouw. Vrijdag 29 juli 2016 werd op het terrein van Spaansen Bouwsystemen B.V. in Harlingen de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van de bestaande fabriek. Arie Spaansen, grondlegger van de fabriek, bediende de heistelling.

Spaansen Bouwsystemen B.V. is meer dan 12,5 jaar actief in het leveren van prefab casco’s voor grondgebonden woningen en kleinschalige appartementengebouwen. Een gerenommeerde leverancier van prefab casco’s! Kennis en ervaring staan centraal in de wederzijdse transparante samenwerking met aannemers. Vele honderden prefab casco’s per jaar verlaten de fabriek op weg naar de bouwplaats. Alles in één hand: van ontwerpadvies, via productie en logistiek tot eigen montage. Enkel de vloeren worden elders ingekocht en de kozijnen worden door externe partijen toegeleverd. Met dit concept levert Spaansen complete casco’s aan de markt.

Op de locatie in Harlingen vindt de productie van betonwanden plaats. Het is in 2003 dat de familie Spaansen een stilgelegde fabriek in het oosten van Duitsland koopt. Deze wordt gedemonteerd, getransporteerd en op de huidige locatie opgebouwd. Vanuit de aanwezige kennis in de betonindustrie wordt de productie opgezet en door de loop der jaren uitgebouwd. Resultaat? Spaansen behoort tot de top drie van fabrieken voor prefab casco’s in Nederland.

Arie Spaansen blijft bij rode autos met veel paardekrachten
Arie Spaansen blijft bij rood met veel paardekrachten

Het aantal nieuwbouw woningen stijgt, de schaarste aan arbeidskrachten in de bouw neemt toe. Daardoor ervaart de directie van Spaansen een toenemende vraag naar prefab casco’s. Tot nu toe was er voldoende ruimte in het bestaande gebouw voor extra productiefaciliteiten. Om tevreden klanten correct te blijven bedienen speelt Spaansen in op de groeiende markt. Daarnaast ontstaat er ruimte om de productie verder te optimaliseren en de efficiency te vergroten. Arie Spaansen is tevreden. Zijn visie is werkelijkheid geworden.

Reacties