TelefoonHamburger icon red

Beton

Betontegels bestaan decennia lang en de ontwikkeling staat niet stil. Fabrikanten kijken naar het klimaat en ontwikkelen tegels die het hemelwater beter kunnen afvoeren. Maar ook is het mogelijk om tegels steeds dunner te fabriceren en daardoor lager in gewicht is. Voor u als hovenier een zeer prettige ontwikkeling.

Er zijn verschillende categorieën: Beton Basic, Beton Plus , Beton Specials  en Gecoate tegels. De nieuwe toevoegingen aan het assortiment per categorie treft u hieronder.

Beton Plus

Beton Plus tegels zijn tegels met een goede beschermlaag ofwel een deklaag die geïmpregneerd is of hydrofobe behandeld.

 

Nieuw in BetonPlus:

·        Smartton 3XS ( blz. 55 Redsun)

·        Smartton Aqua (blz. 59 Redsun)

·        (Retro)Natura afm 30x10x6 (blz. 63 Redsun)

·        GeoArdesia kleur Elba, Stromboli en Trapani(blz. 70 MBI)

·        Geostretto Kleur Catania, Stromboli en Trapani (blz. 73 MBI)

·        GeoFacetto kleur Elba en Nardo (blz. 74 MBI)

·        Atrium (blz. 65 Marlux)

 

Smartton  3XS

De Smartton tegel zoals u deze gewend bent, maar dan 3 cm dik. Daardoor heeft deze tegel een lager eigen gewicht en is voor u als verwerker bijzonder prettig.

Afmeting 60x60x3 cm.

Amiata
Mount Everest
Kilimanjaro

 

Smartton Aqua

Door een afstand houder van 4 mm ontstaat een bredere voeg waardoor het (hemel)water sneller afgevoerd wordt. Deze Smartton heeft uiteraard ook dezelfde kwaliteiten als de andere Smartton tegels. Afmeting30x15x8 cm.

Kilimanjaro
Mount Everest
Amiata

 

(Retro) Natura

De Natura serie is niet nieuw. Deze populaire klinker heeft er nu een grote broer bij. Deze steen met een kleurechte natuursteen granulaat deklaag is nu ook in 30x10x6 cm verkrijgbaar. Afmeting21x7x6/8cm, 30x10x6/8 cm.

(Old) Berlin
(Old) Londen
(Old) Paris

 

GeoArdesia

De prachtige serie GeoArdesia is uitgebreid met 3kleuren: Elba, Stromboli en Trapani. Een deklaag tegel met een leisteen profiel die er voor zorgt dat dat het terras er natuurlijk en toch uniek uitziet. Afmeting 60x30x4 cm en 60x60x4 cm.

Elba
Stromboli
Trapani

 

GeoStretto

Deze strakke moderne tegelserie is ook uitgebreid met drie kleuren: Catania, Stromboli en Trapani. De serie staat bekend om zijn extreem vlakke uiterlijk en is dus zeer praktisch voor een strak terras. Afmeting 60x30x4 cm (m.u.v Catania), 60x60x4 cm en 80x40x4 cm.

Catania
Stromboli
Trapani

 

GeoFacetto

De GeoFacetto was tot voor kort alleen te krijgen in de kleur Milano. Maar door de strak afgewerkte facetrand is het zeer eenvoudig een smaakvol lijnenspel met schaduweffecten te creëren en toch het uiterlijk vaneen modern terras te behouden. Daarom is de serie uitgebreid met 2 kleuren: Elba en Nardo. Afmeting 60x60x4 cm.

Elba
Nardo

 

Atrium

Een geïmpregneerde tegel van Marlux die jarenlang zijn kleur behoud en makkelijk te reinigen is. De perfecte tegel voor een modern terras. Afmeting 40x40x4 cm, 80x40x4 cm.

Grau
Antraciet

 

Beton Specials

Beton Specials noemen we ook wel replicastenen. Door speciale technieken zien deze betonproducten eruit als gebakken klinkers,kasseien, leisteen of zelfs hout en zijn ze uiterst duurzaam. Het zijn producten die weinig onderhoud vragen en er na jaren nog steeds prachtig uitzien.

 

Nieuw in BetonSpecials:

·        Countrystone kleur Caffé , Brick en chocolatte

·        Cilo

 

Countrystone

Met het uiterlijk van gebakken kleiklinkers benadrukkende drie nieuwe kleuren, Caffé, Brick en Chocolatte het rustieke karakter van klei. Door de kleuren met elkaar te mengen ontstaat een extra natuurlijke uitstraling. Afmeting 20x6 cm en 5x6 cm.

Caffé
Brick
Chocolatte

 

Cilo

Cilo zijn klinkers van duurzaam beton die er uitzien als de basic straatsteen of betonklinker, zonder de nadelen van het vele onderhouden verkleuring. Met deze replicastenen geef je de tuin of oprit een traditionele uitstraling. Dankzij de maatvaste voet en het smalle formaat zijn ze zeer snel te plaatsen.  Afmeting 20x10x6 cm.

Abbey Mix
Matton
Indian Grey
Belgian Blue
Basalt

Gecoate Tegels

Gecoate Tegels vallen onder betontegels met deklaag maar omdat het hier een coating betreft hebben we dit jaar ervoor gekozen om deze tegels te scheiden van de Beton Plus.

 

De gecoate tegels binnen ons assortiment zijn van Marlux. In onze catalogus staan ook de GeoProarte tegels van MBI, maar MBI heeft besloten om deze tegels dit jaar niet te leveren. Helaas was de catalogus al gepubliceerd.

 

Marlux heeft een aantal benamingen gewijzigd of series samengevoegd om het assortiment te vereenvoudigen. Hieronder een overzicht van de wijzigingen.

 

Oude naam/serie                                               Nieuwe naam

Kera Linea (behalve Bluestone)                          Minimal

Manhatthan                                                         Minimal

Kera Line kleur Bluestone                                   Granité

Granite  kleur  Topo                                             PUUR

Pietra Linea en Recta                                          Costa

Basic                                                                    PUUR

Sablé en Rugo                                                     Sablé

Nieuw in gecoatetegels:

·        Puur (blz. 88 Marlux)

·        Caliza afm. 80x80x4 cm (alleen de effen kleuren)

 

Puur

Puur is een gestraalde en gecoate tegel met een neutraal voorkomen. Makkelijk te onderhouden en kleurvast.

Afmeting 40x40x4 cm, 60x40x4 cm, 60x60x3 cm en 80x40x4cm.

Licht Grijs
Grafiet
Topo

 

Caliza

Caliza Tegels zijn het ideale alternatief voor blauw hardsteen. Er zijn 4 verschillende kleuren en op elke kleur verschillende soorten designs. Het is zelfs mogelijk een gepersonaliseerde fotorand te laten maken op deze designtegels. De basis tegels zijn uitgebreid met de afmeting 80x40x4 cm. De designtegels zijn nog niet in deze afmeting te bestellen. Afmeting 60x60x3 cm, 80x40x4 cm.

Marin
Onyx
Azul

Reacties