TelefoonHamburger icon red

Spaansen Grondstoffen en Logistiek zet Den Herder Seaworks in voor de winning van zand en grind. Deze langdurige samenwerking maakt dat gepensioneerden en werkenden Spaansen-familieleden het bedrijf goed kennen. De interesse over het reilen en zeilen binnen het familiebedrijf is groot, zo ook de interesse inde ontwikkelingen bij Den Herder Seaworks. Uiteraard volgt snel een bezoek aan de immense sleephopperzuiger Spauwer op de Spaansen-loslocatie in IJmuiden.

Van links naar rechts: Joop, Arie, Ton, Mathé, Henk en Peter Spaansen

Joop, Arie, Ton, Henk, Peter en Mathé Spaansen zijn samen met zus Ada en aanhang onder de indruk van het 142 meter lange schip. “Geweldig wat een prachtige zandbootje”, zegt Ton Spaansen. En vervolgt: “met een breedte van eenentwintig meter, diepgang van acht en een halve meter, brutogewicht 9800 kg, netto 2930 kg, lost het schip door middel van een eigen losinstallatie vijfentwintig kuub per hap en gaat via transportbanden naar een vijftig meter lange transportband de kade op richting de opslag van Spaansen. Binnen een paar uur ligt 6000 kuub opgeslagen.” “Een rijk gevoel zo effe samen met mijn broers”, zegt Mathé Spaansen op de facebookpagina van Ton Spaansen.

De familieleden bedanken de bemanning van de Spauwer en de medewerkers van de loslocatie voor hun gastvrijheid. Tot een volgende keer!

Met dank aan Ton Spaansen

Reacties