TelefoonHamburger icon red

In opdracht van Rijkswaterstaat wordt op de Westelijke Ringweg het asfalt van de hoofdrijbaan vervangen. Spaansen Grondstoffen en Logistiek zet acht tot twaalf lichtgewicht kiptrailers per werkdag in die via Asfalt Productie Amsterdam (APA) het asfalt aanvoeren op het werkterrein. Gilbert Kraakman, teamleider Wegtransport: “Door heldere communicatie, een gedegen voorbereiding en een proactieve houding ontstaat een daadkrachtige samenwerking met de klant en partners. Hierdoor zijn we in staat de kwaliteit te leveren die men van Spaansen verwachten mag.

LEAN Planning

Het groot onderhoud aan de A10 West is een intensief project. In een relatief kort tijdbestek worden veel werkzaamheden verricht. Per dag zullen in twee shiften, gemiddeld 240 personen, ten dienste van het project staan. Dit vereist een strakke planning. Voormannen en uitvoerders van de onderaannemers worden in de aanloop van het project met LEAN-sessies bijeen gebracht om de planning tot in detail voor te bereiden. Tijdens de uitvoering wordt er tweemaal daags een ‘stand-up’ gehouden om deze te bewaken.


Nina (No Injuries No Accidents)

De onderaannemers worden verplicht de veiligheidsrichtlijnen van Boskalis in acht te nemen. Johan Spaansen en Rieanne Knook vormden de afvaardiging namens Spaansen voor de NINA-sessie. NINA is onderdeel van de EMVI-beloften, naast prijs een van de belangrijke criteria van Rijkswaterstaat op basis waarvan gunning is verleend. EMVI staat voor ‘Economisch Meest Voordelige Inschrijving’. De EMVI-beloften zijn vertaald in vier plannen; Tijd, Kwaliteit, Beperken omgevingshinder en Communicatie.

Beperken Hinder

Om de omgevingshinder zoveel mogelijk te beperken worden er diverse maatregelen genomen:

-        geen transport over onderliggend wegennet vanaf de S103 tm S107;

-        geen werkzaamheden tussen 20:00h en 6:00h;

-        geen werkzaamheden op zondag;

-        geen gebruik van ‘piepers’ bij het achteruitrijden, maar ‘sissers’.

 

Voor meer informatie en/of op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het project, surf naar  www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/a10-groot-onderhoud-a10-west

Reacties