TelefoonHamburger icon red
Een nieuwe opkomende trend dit seizoen zijn de keramische tegels in lange lengtematen. Beschikbaar in diverse designs. Denk hierbij aan een sprekende houtstructuur, natuursteen of ga voor de rustieke uni-tegel. Hoewel de afmeting 60x60 cm veruit bovenaan staat qua populariteit, zijn de langwerpige tegels aan een opmars bezig. Er wordt veel gekozen voor de lengtematen 120x30 cm en 80x40 cm.
Bolling

Deze categorie keramische tegels vraagt wel om een goed legadvies. Keramische tegels in het algemeen kennen vaak een lichte bolling. Deze bolling wordt getoetst en dient binnen bepaalde toleranties te vallen. De toleranties worden bepaald over een bepaalde afstand. Als de tegel daarentegen langer wordt, verandert de tolerantie ook. De bolling bij de 120x30 cm tegels zijn toegestaan en acceptabel.

Legadvies

Een lichte bolling is dus normaal bij een keramische tegel. Echter, de lengtematen 120x30 cm en 80x40 cm vragen om die reden wat extra aandacht. Door de tegels in halfsteensverband te leggen komen de meest uiteenlopende waardes dicht bij elkaar te liggen. Dit kan in sommige gevallen een onregelmatig patroon opleveren. Leg de tegels in een 1/3 verband om het hoogteverschil op te vangen.

Voegen

Kijk ook goed naar het soort voegmateriaal. Varistone PZ Easy is een innovatieve polymeer gebonden voegmortel. Dit materiaal is zo fijn dat ook smalle voegen probleemloos gevuld kunnen worden. U blijft een stabiele voeg houden, die bestand is tegen vorst, wind en water. Perfect om elk soort bestrating, dus ook 120 x30 cm, om te toveren tot een strak aangelegd terras.

Reacties