TelefoonHamburger icon red
We willen graag meteen van de lente genieten zodra de mogelijkheid zich voordoet. Maar pas dan komen we tot de ontdekking dat de winter zijn sporen heeft achtergelaten. Planten die de winter niet hebben overleeft, de schuur die wel een likje verf kan gebruiken, en de schutting en terras zien helemaal groen. We geven u graag advies hoe u de tuin weer klaar krijgt voor het nieuwe seizoen!
Groene aanslag

Groene alg is de meest voorkomende vervuiling op het terras. Gelukkig eenvoudig te verwijderen met WS Green Clean. Het middel is gemakkelijk aan te brengen met een gieter of plantenspuit. Even schoonvegen met een bezem en het mooie straatwerk verschijnt weer. Green Clean kan ook preventief gebruikt worden.

WS Green Clean
WS Green Clean
Geen hogedrukreiniger nodig

Laat alstublieft de hogedrukreiniger in de kast als het gaat om terrasreiniging. Deze manier van reinigen beschadigt de toplaag van de steen of tegel waardoor deze ruwer wordt en vuil alleen maar sneller hecht. Uiteindelijk zorgt het voor veel meer onderhoud. Bij lichte vervuiling is het terras te reinigen met heet water en een bezem. Voor wat hardnekkiger vuil gebruikt u WS Advance. Dit is niet alleen een reinigingsmiddel, het brengt ook meteen een beschermlaag aan. Ook is het de perfecte basis voor eventuele verdere bewerkingen met WS producten.

WS Advance
WS Advance
SW SEal & Protect
WS Seal & Protect
Beschermlaag

WS onderhoudsproducten brengen een beschermlaag aan, rekenen af met kalkuitbloei, algen en mos, halen de kleur op en zorgen voor een antisliplaag. De behandelde oppervlakte wordt dus onderhoudsvriendelijker.

Tuinmeubels

Tip voor het tuinmeubilair: reinig minimaal twee keer per jaar. In het voor- en najaar. Groene zeep staat op nummer 1 als beste huis-tuin-en-keukentip. Na het reinigen van het meubilair, terras of zelfs de schutting zorgt een behandeling met WS Seal & Protect voor een optimale bescherming tegen vuil en weersinvloeden.

Onderhoudsarm

Liever een onderhoudsarm terras? Laat u dan goed informeren over de materiaalkeuze. Een basis betonsteen of -tegel trekt in de regel meer vuil en algen aan omdat deze ruwer zijn. Beton Plus tegels of stenen hebben een impregnant of een coating. Dit zorgt voor een afgesloten toplaag waardoor de bestrating eerder droog is en vuil zich minder snel kan binden. En vergeet de keramische tegels niet. Dit duurzame materiaal heeft hoge kwalitatieve eigenschappen waardoor vuil en alg bijna kansloos zijn. Meer weten? Onze specialisten geven u graag advies.

Kom langs bij onze vestiging in Winkel, Uitgeest of Zuidoostbeemster voor een onbezorgde start van het lenteseizoen!

Reacties