TelefoonHamburger icon red

Een nieuw jaar maakt nieuwsgierig. Wat kunnen we verwachten? Wat zijn de nieuwe trends op gebieden als mode, huisinrichting, muziek, maar ook de tuin? Wist u dat u met een eenmaal aangelegde tuin zeer makkelijk uw tuin trendy kunt houden? We nemen u graag mee in de tuintrends voor 2020.

Tuintrends gaan gelukkig langer mee dan kleding trends. Als u uw tuin een aantal jaar geleden volgens de laatste trends heeft aangelegd, kunt u met kleine aanpassingen weer volledig meedoen met de nieuwe trends op tuingebied. Tuintrends overlappen elkaar jaar na jaar en gaan wel een decennia lang mee.

Klimaat

Het klimaat speelt een grote rol en de tuin moet daarop worden aangepast. Denk eens aan de hete zomers of de piekbuien die we in ons kikkerlandje hebben. De tuin is eenvoudig aan te passen naar de laatste trend door gebruik te maken van beplanting die weerbaar is tegen de lang aanhoudende zomerse hitte. Ook beregeningssystemen zijn voor deze periodes flink in trek. Voor het overtollige water tijdens de piekbuien gebruikt u waterberging. Er zijn diverse goten en afwateringssystemen te koop die eenvoudig in een bestaande tuin te plaatsen zijn.

Buitenleven

Door de warme zomers blijven we, net als voorgaande jaren, ons leven van binnen naar buiten verplaatsen. Het terras wordt een tweede woonkamer. Compleet met overkappingen, buitenkeukens en sfeervolle terrassen. Met mooie warme materialen, zoals hout, creëert u een natuurlijke rust in uw buitenleven.

Ontzorgen

Iedereen is druk. De agenda’s zijn overvol en tijd voor ontspanning is soms ver te zoeken. Hoe fijn is het als u tot rust kan komen in uw eigen tuin. Genieten moet de boventoon voeren en niet het onderhoud. Kies daarom voor mooie duurzame materialen die eenvoudig te reinigen zijn. Denk aan tegels met een goede deklaag of keramiek. Deze tegels zijn onderhoudsarm, dat scheelt u veel schoonmaakwerk en dus een hele hoop tijd.

Trends voor de toekomst

Uiteindelijk bepaalt u zelf wat de tuintrends worden voor de toekomst. De markt reageert op de vraag van de consument. Is uw tuin al klimaat bestendig, voorzien van een woonkamer in de buitenlucht én geminimaliseerd in het onderhoud? Zo zijn er nog wat kleine trends te bedenken. Maak de tuin kleurrijk door veel groene planten te plaatsen, gebruik accessoires zoals potten, kussens, houtblokken, fakkels enz. Vergeet daarbij de verlichting niet. Verlichting van in-lite biedt veel mogelijkheden voor de juiste sfeer in de tuin, zodat de tuin ook in de avond een heuse oase is.

Spaansen gaat mee met de trends en is voor het nieuwe tuinseizoen volop in de weer. Het assortiment wordt de komende tijd weer geüpdatet en ook op de showterrassen wordt hard gewerkt. We zorgen er graag voor dat uw tuin een decennia met de tijd meegaat en waar u echt thuis komt.

Reacties