TelefoonHamburger icon red

De ILS voor constructieve betonwanden is een specifieke aanvulling op de BIM Basis ILS die in 2016 is opgesteld door veertien partijen uit de bouw en Building Smart. Deze ILS bevat de gegevensbehoefte van de producenten en is vastgelegd op een poster. Met dit initiatief willen de producenten op een uniforme manier de gegevensbehoefte aangeven bij ontwerpende partijen om de engineeringswerkzaamheden efficiënt en zonder verstoring uit te kunnen voeren. De poster die nu ontwikkeld is, kan worden gebruikt als handleiding voor het opzetten van modellen met daarin prefab betonwanden.

In BIM samenwerkingen met andere ketenpartners zullen afspraken gemaakt moeten worden over de uitvoering van de uitgangspunten op deze poster. Producenten willen nu graag een begin maken met het werken volgens deze poster waarbij ze open staan voor praktijkervaringen uit projecten die in een volgende fase kunnen leiden tot verfijning van de informatie op de poster. Initiatiefnemers van dit project zijn:
- Spaansen Bouwsystemen
- MBS Hybrid Casco
- Voorbij prefab
- De Ruwbouw Groep

U kunt de poster ILS constructieve betonwanden via deze link downloaden. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met onze BIM contactpersoon Wiebe Brandsma.

Reacties