TelefoonHamburger icon red

De alg is de meest voorkomende vervuiling. Gelukkig eenvoudig te verwijderen met het anti-algenmiddel Allex van het merk Lithofin. Het middel is gemakkelijk aan te brengen met een gieter of plantenspuit. U ziet de alg vanzelf verdwijnen en het mooie straatwerk terug verschijnen. Hardnekkige vervuilingen zoals vet en olie e.d. zijn killers voor uw terras. Geen paniek, ook hiervoor zijn diverse schoonmaakmiddelen verkrijgbaar.

Houdt de hogedrukreiniger in de kast!
Rob Ypma geeft u tuinadvies

Laat alstublieft de hogedrukreiniger in de kast! Deze methode van reinigen beschadigt de toplaag van de steen of tegel en deze wordt in het ergste geval ruwer waardoor het vuil alleen maar sneller terugkomt. Over de reiniging van tuinmeubilair zegt Rob: “Reinig minimaal twee keer in het jaar. De ‘ouderwetse’ groene zeep staat op nummer een als beste huis-tuin-en-keukentip. Ook met natuurazijn worden goede resultaten geboekt!”

Uw tuin voorjaarsschoon?
De ‘ouderwetse’ groene zeep staat op nummer een als beste huis-tuin-en-keukentip

Liever een onderhoudsvrij terras?

Laat u dan goed informeren over de materiaalkeuze. Een goedkope betonsteen of tegel trekt in de regel meer vuil en algen aan omdat deze ruwer zijn. Duurdere materialen hebben vaak een impregnant of een coating. Dit zorgt voor een afgesloten toplaag waardoor de bestrating eerder droog is en vuil zich minder snel kan binden. Onze specialisten geven u graag advies. Kom langs op onze vestiging in Winkel, Uitgeest of Zuidoostbeemster voor een onbezorgde start van het lenteseizoen!

Bezoek een van onze vestigingen

Reacties