John Smit

John Smit

Chauffeur:

John Smit

Geboren:

May 13, 2019

Debuut:

Wish you were here

Legendarisch nummer van legendarische band

Het is voor John Smit de tweede nieuwe vrachtauto waar hij op mag rijden in zijn 38-jarige chauffeurscarrière, waarvan 12,5 jaar bij Spaansen. ‘Rijden ineen nieuwe auto voelt toch speciaal. Het is een stukje vertrouwen waarmee je de weg op mag’, zegt hij. Ondanks Johns voorkeur voor een ander merk is hij ook zeer tevreden met zijn MAN 10x4 triple met automaat. Met de opgebouwde aluminium kipperbak is een einde gekomen aan de kubelwerkzaamheden, die hem de bijnaam kubelkoning hebben bezorgd. We zijn benieuwd hoe we hem straks mogen aanspreken!

Op een nieuwe auto hoort een nieuwe songtekst. John kiest voor ‘Wish you were here’ van Pink Floyd.‘Een legendarisch nummer van een legendarische band’, zo zegt hij. Het nummer met al jaren een hoge score in de Top 2000 heeft voor John een diepe lading.Het roept herinneringen op aan zijn vader en oom die hem dierbaar waren en hem voorgingen achter het stuur. En verder zegt John met een knipoog over de tekst:‘Met panne langs de weg denk ik aan mijn collega-monteurs Wish you were here.

Of hij reacties krijgt onderweg op zijn songtekst? ‘Over de songteksten bij Spaansen in het algemeen wel. Je krijgt wel eens aanspraak en dan leg je het verhaal achter de songteksten uit. Heb je zomaar een leuk praatje met iemand.’ De nieuwe truck in het echt zien? Grote kans dat je hem in de noordkop voorbij ziet flitsen. Met zijn 10x4 wordt hij op verschillende opdrachten ingezet voor grondverzet en bouwtransport waar losse bouwmaterialen zoals zand, grond en grind vervoerd moeten worden.

instagram posts #Spaansen

Werken
bij Spaansen?