Gebuikersvoorschriften Gevelklaar systeem van Spaansen.

Hieronder vindt u nadere informatie over het gebruik en de mogelijkheden tot het verankeren/bevestigen van specifieke zaken aan het “Gevelklaar systeem” van Spaansen.

Instructies


Onderhoud

JAARLIJKSE CONTROLE


De gevelafwerking van uw woning heeft bijna geen onderhoud nodig.


Jaarlijks vragen wij u te controleren of alle aangebrachte compribanden nog schade vrij in de gevel aanwezig zijn.

Onderhoud

COMPRIBANDEN

Het compriband is bedoeld om de isolatie te beschermen tegen uv-straling en heeft een beschermende functie bij brand.


Mocht er een band ontbreken vragen wij u dit op te nemen met uw aannemer/verhuurder.

Onderhoud

KITVOEGEN


Indien er kitvoegen in uw woning aanwezig zijn in het gevelwerk, dan adviseren wij u om periodiek de kitvoegen te (laten) controleren.


Een kitvoeg gaat gemiddeld 8 jaar mee, mogelijk dat deze na deze tijd vervangen dient te worden. Indien er een kitvoeg is aangebracht tussen de verdiepingselementen geldt hier het zelfde voor.

Straatwerk

STEENSTRIPS


Straattegels niet tegen de metselwerk strips aanleggen.


Bestrating niet tegen de steenstrips aanbrengen. Bij het inrichten van uw tuin graag de bestrating los houden van de steenstrips, zodat deze niet kunnen beschadigen.


U kunt deze los houden door een noppenfolie o.d. aan te brengen.

Gevelbevestiging

MONTEREN

Het ophangen van accessoires aan uw gevel werkt iets ander dan in een woning die traditioneel is gemetseld.


Onderaan deze pagina verstrekken wij u graag de gebruikshandleiding voor het monteren van diversen zaken aan uw buiten gevel. Hieronder vind u voor de diversen bevestigingen de uitleg.


Het bestellen van onderstaande artikelen kan online, wij verwijzen u naar www.fischer.nl/producten

Uw gevel reinigen?

We adviseren u de woning NIET aan de buitenzijde af te spuiten met een hogedrukspuit. Dit zou beschadigingen aan de steen en/of voeg kunnen veroorzaken; Mocht het echt noodzakelijk zijn de gevel af te spuiten dan adviseren wij u het volgende:

Wij adviseren u om de gevels droog te reinigen met een handveger of indien de mate van verontreiniging groot is met een hogedruk installatie met een druk max. 20 bar onder een hoek van 45 graden op voldoende (50 cm) afstand de gevels te reinigen met koud water. Dit te voorkoming van schade aan de gevelhuid. De bezanding van het steenachtige materiaal en de voegaansluitingen beschadigen on omkeerbaar als er een te hoge mechanische belasting op plaats vind.


Graffiti en verf op uw gevel?

Het verwijderen van graffiti, kitten, verf etc. kan enkel door een professionele gevelreiniger uitgevoerd worden om schade te voorkomen. Wij raden u aan altijd een proefstuk uit te voeren alvorens u aan de gehele gevel begint.


Mocht u nog vragen hebben over het gebruik/onderhoud van uw gevel, kunt u deze stellen aan uw aannemer.

Sparingen door uw gevel:

Indien u een sparing maakt door uw gevel is het van belang te zorgen dat de naad die rondom de uitwendige sparing ontstaat altijd afgedicht wordt met een grafietkit van Nulifire (FS709).


Het isolatiemateriaal (grijs eps) mag van buitenaf dus niet zichtbaar zijn en de door u aangebrachte pijp moet dus naar de steenstrips toe afgedicht zijn met de grafiet kit.


Daarnaast is het NIET toegestaan om kanalen door uw gevel heen te maken waarvan de pijp/leiding warmer wordt dan 70 graden. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld gaskachels, houtkachels, palletkachels, etc.

MONTAGE

Gebruikersvoorschriften


Gevelbevestiging

LICHTE BEVESTIGING

Hier vindt u nadere informatie over het gebruik tot het bevestigen van naamplaatje, huisnummer, etc.


LICHTE BEVESTIGING

Gevelbevestiging

GEMIDDELDE BEVESTIGING

Hier vindt u nadere informatie over het gebruik tot het bevestigen van brievenbus, buitenlamp , vogelhuisje, etc.

GEMIDDELDE BEVESTIGING

Gevelbevestiging

ZWARE BEVESTIGING

Hier vindt u nadere informatie over het gebruik tot het bevestigen van zonnescherm, markiezen, frans balkonhekwerK, satelietschotel of luifel.

ZWARE BEVESTIGING