Projecten van Spaansen Bouwsystemen

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO

Spaansen Groep geeft onbewust en bewust structurele invulling aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid op een wijze die verder gaat dan de wet verplicht. Hiermee biedt de onderneming ruim toegevoegde waarde voor de samenleving en voor de organisatie zelf.

Zowel binnen de eigen landsgrenzen als op internationaal gebied. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO); People, Planet en Profit is voor Spaansen sinds 70 jaar de kern van haar bestaan.

Technische aanpassingen

Doordachte en technisch hoogstaande aanpassingen aan het materieel, gecombineerd met een respectvolle en stabiele benadering voor de naaste omgeving en het milieu.

Milieuvriendelijk produceren

Vanuit de natuur worden onze grondstoffen aangeleverd die vervolgens veredeld worden door het gebruik van natuurlijke middelen en materialen. Spaansen heeft een ingenieus systeem voor het milieuvriendelijk veredelen van zand en grind waarbij medewerkers in hun krachten worden gespaard en klanten kunnen rekenen op een eerlijk product van topkwaliteit.

Ook onze betonproducten worden op een hoog kwalitatieve en milieuvriendelijke wijze ‘Lean’ geproduceerd. Tevens is een gedeelte van het wagenpark vervangen door geheel nieuwe auto’s die aan de modernste milieueisen voldoen.

De kracht van Eenvoud

Verbinding tussen collega’s door het (uit)dragen van gezamenlijke verantwoording en voortschrijdende inzichten inzake kennis van techniek en milieu maken Spaansen tevens tot een geliefde (sparrings)partner in de keten.


De kracht hiervan is gelegen in de eenvoud binnen Spaansen; zonder dikdoenerij werken aan een vruchtbare samenwerking met oog voor het welzijn van de mens en natuur, met een gezond winstoogmerk. Deze balans heeft Spaansen met haar ketenpartners om samen haar slogan ‘Verbinding Is Ons succes’ steeds actief inhoud te geven.


Duurzaam produceren

In het bedrijfsleven zijn milieu en duurzaamheid steeds belangrijkere onderwerpen. De overheid bepaalt de randvoorwaarden en richtlijnen waaraan bedrijven zich dienen te houden. Spaansen staat voor een duurzame productie.

Duurzaam produceren vereist een structurele omslag in denken en handelen. Iets waar we bij alle divisies van de Spaansen Groep dagelijks mee bezig zijn.

Meer over Spaansen

Nieuws

Spaansen is vol op in beweging. In ons nieuwsoverzicht lees je de laatste ontwikkelingen.

lees meer

CO² prestatieladder

In het bedrijfsleven zijn milieu en duurzaamheid steeds belangrijkere onderwerpen.

lees meer

De Trechter

Bekijk hier de uitgaven van onze bedrijfsblad.


lees meer