TelefoonHamburger icon red
Bekijk onze Brochures

Bekijk het grootste assortiment bestrating van Noord-Holland bij Spaansen

Op zoek naar bestratingsmaterialen voor tuin, terras of oprit? Spaansen heeft de grootste collectie sierbestrating van Noord-Holland. Betontegels, natuursteen of keramiek. Voor iedere stijl en wens hebben wij een passende tegel of klinker.

Op zoek naar bestrating voor uw tuin?

Spaansen helpt u graag! Ons uitgebreide assortiment bestaat uit vele soorten bestrating. Kent u alle bestratingssoorten?

Gebakken klinkers

Met gebakken klinkers of stenen kiest u altijd voor karakter. Dit kan strak en stijlvol zijn of natuurlijk en nostalgisch. De stenen worden met natuurlijke klei geproduceerd. Puur natuur en lekker duurzaam.

Keramische tegels

Keramische tegels hebben een keihard oppervlak dat zowel maat-, slijt-, als kleurvast is. Deze onderhoudsarme tegels blijven daarom ook jarenlang mooi. Keramische tegels zijn er met en zonder speciale onderlaag. Welke keuze u hierin maakt heeft ook invloed op de ondergrond. Laat u hierover goed informeren.

Beton Basic           

Beton Basic zijn tegels en klinkers gemaakt van cement, grind en zand. De betonstenen voeren water snel af en zijn bestand tegen zware belasting. Dit maakt vele betonstenen geschikt voor de oprit.

Beton Plus

Beton Plus tegels en stenen zijn van een speciale bescherming voorzien. De bescherming beperkt de vochtopname en hiermee tegelijkertijd ook de vuilopname. Hierdoor zijn de tegels makkelijk te onderhouden en blijven ze langer mooi.

Beton Specials  

Beton Specials worden ook wel replicastenen genoemd. De stenen lijken op authentieke kasseien maar hebben een zeer slijt- en kleurvaste toplaag. Dankzij het perfect afgesloten oppervlak zijn zij bestand tegen alle weersomstandigheden.

Beton Gecoat

Gecoate betontegels hebben een unieke beschermlaag. Vet en vuil hebben geen vat op de tegels. Dit maakt het onderhoud super eenvoudig. Deze beschermlaag beperkt de intreding van water en vuil. Omdat vuil nauwelijks hecht, is de steen eenvoudig schoon te maken. De steen blijft hierdoor jarenlang mooi.

Natuursteenbestrating

Bouwen met natuursteen is ecologisch nuttig. Het is de natuur die het materiaal produceert. Natuurstenen zijn een klassieke vorm van bestrating die worden geroemd om hun tijdloze karakter. Natuursteen wordt met relatief weinig energie gedolven en is bovendien 100% recyclebaar.

Breng een bezoek aan een van onze showtuinen!

Noord-HollandUitgeestWinkelZuidoostbeemster

Kennisbank

Hoe werkt u de tuin en het terras af?

Er zijn verschillende manieren om de tuin en het terras af te werken. Heeft u al nagedacht over het gebruiken van grind of split? In combinatie met uw bestrating creëert u een sfeer- en stijlvolle uitstraling. Spaansen beschikt over meerdere soorten en maten. Zo is er voor iedere tuin een split- of grindsoort.

Op zoek naar klinkers met een authentieke uitstraling?

Klinkers met een authentieke uitstraling zijn getrommeld of geproduceerd in een strengpers. Getrommelde stenen krijgen na de productie een speciale behandeling (trommelen) waardoor de klinker een verweerde look krijgt. Klinkers uit de strengpers worden in de vacuümpers gevormd. Daarna worden de stenen machinaal getrommeld. Zo krijgen de stenen een nostalgisch karakter.

Zoekt u keramische tegels voor uw dakterras of balkon?

Uw dakterras of balkon van keramische tegels voorzien? Hiervoor plaatst u eerst speciale tegeldragers op het balkon of dakterras. Daarna kunnen de keramische tegels geplaatst worden.

Tuinpad, terras of oprit aanleggen en bestraten, hoe doe je dat?

Als u een terras laat aanleggen wilt u natuurlijk niet dat deze gaat verzakken. De keuze voor de ondergrond is daarom van belang. Laat u goed informeren. Wij geven u tips en advies en helpen u graag met het maken van de juiste keuzes.

Aanleggen van een oprit

Bij het aanleggen van een oprit is menggranulaat de beste keuze als ondergrond. Voor de oprit adviseren wij tegels van 8 cm dik. Heeft u liever klinkers? Een dikte van 6 cm volstaat, maar hoe dikker hoe beter.

Aanleggen van een terras

De dikte van een zandbed onder het terras moet minimaal 20 cm zijn. De aanleg van een terras doet men veelal met terrastegels. Ook betonnen of gebakken klinkers zijn een veel voorkomende keuze. Een goede kantopsluiting is belangrijk bij gebruik van klinkers. Hiervoor zijn er opsluitbanden.

Aanleggen van een Tuinpad

Ideeën voor het aanleggen van een tuinpad? Heeft u weleens aan stapstenen en grind gedacht? Of het combineren van tegels en klinkers? Wanneer u een tuinpad naast het gazon aanlegt, dan plaatst u het wandelpad dan hoger dan het gras. Het water kan dan eenvoudig via het gras ontsnappen. 20 cm is de ideale dikte voor de ondergrond van een terras.