TelefoonHamburger icon red
Bekijk onze Brochures

Kunstgras gazon in uw tuin

Kunstgras in uw tuin! Onderhoudsarm en het hele jaar een verzorgd groen gazon. Bovendien is kunstgras een duurzaam product dat vele jaren meegaat.

Kunstgras aanleggen in de tuin

Het aanleggen van kunstgras in de tuin wordt steeds populairder. Steeds meer balkons, speeltuinen en openbare ruimten zijn aangelegd met kunstgras.  Kunstgras is namelijk diervriendelijk, duurzaam en biedt diverse opties voor een strak design. Een tuin met kunstgras en grind komt bijvoorbeeld vaak voor als tuininrichting.

Tuin met kunstgras en tegels

De combinatie tussen kunstgras en tegels biedt vele mogelijkheden. Het kunstgras dient u te snijden wanneer u tegels in het gazon wilt aanleggen. Kunstgras dat grenst aan een tegelterras geeft de impressie van een strak design.

Hoe lang duurt kunstgras leggen?

Hoe lang het aanleggen van kunstgras duurt, is afhankelijk van een aantal zaken. Het oppervlakte, de ondergrond, hoeken en plantwerk beïnvloeden allemaal de tijd die u nodig heeft voor het aanleggen van een kunstgrasgazon.

In welke richting kunstgras leggen?

De grassprieten in een kunstgrasmat liggen altijd in een bepaalde richting. Dit heet de ‘vleug’. Gebruikt u meerdere kunstgrasmatten? Dan is het belangrijk dat de vleug dezelfde kant op ligt. De richting van de graspieten ogen het mooist tegen de kijkrichting in. Na het aanleggen kunt u het kunstgras richting de vleug bezemen voor optimaal resultaat.

Hoe blijft kunstgras liggen?

Met de Drainbase-draagstructuur en de bijbehorende bevestingsdoppen, creëert u een stabiele ligging voor de kunstgrasmatten. Bovendien buffert en infiltreert drainbase regenwater. Deze buffer vergroot het toetredingscomfort bij vorst. Een goede afwatering verlengt de levensduur van kunstgras.

Kan ik kunstgras schoonmaken met schoonmaakazijn?

Ga nooit zomaar met schoonmaakazijn op kunstgras aan de gang. Azijn bestaat gedeeltelijk uit zuur en alcohol. Hoewel het kunstgras hier bestand tegen is, beschadigt azijn de ondergrond. Schoonmaken met azijn is slecht voor het milieu. Uw kunstgrasgazon kunt u eenvoudig schoonsproeien met een tuinslang. Het kunstgras schoonmaken met hogedrukreiniger is ook een optie.

Breng een bezoek aan een van onze showtuinen!

Noord-HollandUitgeestWinkelZuidoostbeemster

Kennisbank

Tent opzetten op kunstgras

Kunstgras is een ideale ondergrond voor kampeerders. Plaats een tent op kunstgras in uw eigen achtertuin, of leg kunstgras aan als ondergrond voor een camping. Voor kunstgras heeft u geen speciale haringen nodig. U gebruikt simpelweg gewone haringen voor kunstgras.

Is kunstgras dier- en kindvriendelijk?

Jazeker! Spaansen biedt extra comfortabele kunstgrasmatten voor dier en kind. Het zachte Silk 35 kunstgras is geliefd bij gezinnen met kinderen. Dit type kunstgras vind u ook terug bij crèches en kinderdagverblijven. Bovendien maakt de zomerse tint Silk 35 kunstgras geschikt voor decoratieve doeleinden.

Verkleurt kunstgras in de zon?

Het kunstgras van Royal Grass® is voorzien van de beste kleurstoffen en UV-stabilisatoren. Hierdoor heeft UV-straling geen effect op de kleur van het gras. Het maakt niet uit hoeveel zon uw gazon te verduren krijgt. Het groen zal niet vervagen.