TelefoonHamburger icon red
Bekijk onze Brochures

Zand, grind en grond in big bag of losgestort, bestelt u bij Spaansen in Noord-Holland

Spaansen staat bekend om haar grote aanbod van zand-, grind-, en grondsoorten. Spaansen levert zand, grind en grond los of in big bags.

Big Bag zand, grind of grond?

Spaansen levert zand, grind en grond in Big Bags of losgestort.

Zand

Zand is er in vele soorten. Spaansen beschikt over een ruim assortiment. Bijvoorbeeld het klassieke ophoogzand voor een zandbed, draineerzand, zandbakzand, metselzand, zilverzand etc. Voor elke toepassing heeft Spaansen het juiste soort zand.

Grind en split

Grind en split zijn populaire decoratiematerialen voor in de tuin, maar dienen ook regelmatig als verharding of drainage materiaal. Het terras of wandelpad wordt veelal met grind of split aangelegd. Ook ziet u beide materialen vaak terug als verharding voor de oprit.

Boomschors

Boomschors wordt met regelmaat gebruikt voor speeltuinen, paden of borders. Het is sfeervol, gaat de groei van onkruid tegen, beschermt planten tegen vorst en voorkomt dat de grond uitdroogt.

Grond

Spaansen biedt meerdere soorten grond aan. Het assortiment bestaat uit teelaarde, bemeste tuinaarde, potgrond en tuinturf. Teelaarde is een verzameling van onbemeste aarde. Spaansen biedt ook bemeste tuinaarde. Tuinturf is een potgrondsoort dat bestaat uit bevroren hoogveen. Potgrond is een samenstelling van turfstrooisel, tuinturf en kunstmest.

Schelpen

Schelpen zijn de natuurlijke oplossing als halfverharding of voor vocht- en waterregulatie. Spaansen biedt verschillende producten; schone schelpen, schelpengrit en kleischelpen. De kleur van schelpen is afhankelijk van de locatie waar de schelpen gewonnen zijn.

Keien

Keien, ook wel breuksteen, zijn afgebroken natuurstenen afkomstig uit gebergte, rivieren of groeves. Dit gesteente vindt u terug als decoratie in de tuin. Bijvoorbeeld langs het tuinpad of de vijver.

Breng een bezoek aan een van onze showtuinen!

Noord-HollandUitgeestWinkelZuidoostbeemster

Kennisbank

Hoe behaalt u optimale stabilisatie met grindplaten?

Gebruikt u grindplaten? Maak dan de toplaag bovenop de grindplaat niet te dik. Anders gaat het effect van de grindstabilisatie verloren. Idealiter bedraagt de toplaag 1 à 2 cm.

Wist u dat u de kwaliteit van de aarde in uw tuin kan verbeteren?

Vermeng teelaarde met de bestaande aarde uit uw tuin en de kwaliteit wordt aanzienlijk verbeterd. Zo houdt u de grond gezond!